Volledig scherm
Een artist impression van de inrichting van de Stadsambassade die de VVV-winkel in Breda gaat vervangen. In de inrichting zijn de drie kruizen van het logo van Breda grafisch verwerkt zodat ze  drie ruimtes verbinden. © Citymarketing Breda

Bredase VVV-winkel wordt ‘Stadsambassade’

BREDA - De VVV-winkel keert in het eerste kwartaal van 2020 terug aan de Grote Markt in Breda. Maar de vertrouwde naam verdwijnt. De winkel gaat Stadsambassade heten. “Daar komt dan wel met de bekende ‘i’ van informatie bij te staan, want dat is ook een internationaal bekende aanduiding,” aldus directeur Hildegard Assies van de Bredase Citymarketing Organisatie.

De VVV is sinds dit voorjaar minder zichtbaar in de stad. In maart werd - na 52 jaar - het bekende pand aan de Willemstraat bij het station verlaten. De dependance aan de Grote Markt was toen al ruim een half jaar dicht vanwege een verbouwing. Sindsdien heeft de VVV tijdelijke huisvesting aan het Stadserf.

Grote ruimte

Het lag in de planning om afgelopen zomer al terug te keren naar de Grote Markt, met één centrale locatie op de plek van de oude dependance (naast de ingang naar het Stadserf). Dat is uitgesteld. Maar er komt nu een grote ruimte van 100 vierkante meter voor terug. De Citymarketing-mensen die niet in de winkel werken, blijven op de huidige kantoorlocatie aan het Stadserf zitten.

De naam Stadsambassade duidt aan dat het meer wordt dan alleen een plek waar toeristen informatie over Breda kunnen krijgen. Het moet het uithangbord van de stad worden, waar Citymarketing samenwerkt met diverse partners uit de gemeente.

De Rooi Pannen

Zo krijgt horeca- en toerismeschool De Rooi Pannen een praktijkruimte in de Stadsambassade. “Daar kunnen we samen met studenten van De Rooi Pannen producten en arrangementen uitwerken”, zegt Assies. Ook komt er samenwerking met hogeschool BUas. “Het pand heeft een achterzaal, van daaruit kunnen studenten van BUas bijvoorbeeld projecten in de stad doen.”

Voor de inrichting van de Stadsambassade wordt ook de verbinding met partners gezocht. Blind Walls Gallery gaat een muurschildering aanbrengen en interieurinrichter Inspirium gaat de aankleding vormgeven. Verder zijn er gesprekken met een modebedrijf om een nieuwe kledinglijn te ontwikkelen voor het personeel in de winkel en voor de stadsgidsen.

Zundert

De samenwerking met (nieuwe) partners gaat over de gemeentegrenzen heen. “We gaan nadrukkelijk met de regio optrekken. Zo zijn we met Zundert bezig om te kijken hoe we het bloemencorso daar ook zichtbaar in de stad Breda kunnen maken”, aldus Assies. Zij trad in januari aan als nieuwe, vaste directeur van Citymarketing, waarin eind 2017 een aantal organisaties samengingen, waaronder de VVV en het Toeristisch Fonds. 

Volledig scherm
Een artist impression van de inrichting van de Stadsambassade die de VVV-winkel in Breda gaat vervangen. In de inrichting zijn de drie kruizen van het logo van Breda grafisch verwerkt zodat ze  drie ruimtes verbinden. © Citymarketing Breda

In samenwerking met indebuurt Breda