Schrijfster Renske van den Bogaard en illustrator Cesar Schilder, beiden uit Breda, bedachten educatieve verhalen over Taco Tapir. Inmiddels zijn diens avonturen in boekvorm uitgebracht.
Volledig scherm
PREMIUM
Schrijfster Renske van den Bogaard en illustrator Cesar Schilder, beiden uit Breda, bedachten educatieve verhalen over Taco Tapir. Inmiddels zijn diens avonturen in boekvorm uitgebracht. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Bredase vondst Taco Tapir helpt kinderen taalkennis te verbreden

KINDERBOEKENWEEKBREDA - Hij werd digitaal geboren tijdens de eerste lockdown. In de maanden die volgden gingen de avonturen van het figuurtje Taco Tapir van de Bredase makers Renske van den Bogaard en Cesar Schilder steeds meer leven. Hun eerste kinderboek is een feit. 

  1. Zij komen in beeld als je familielid door een misdrijf om het leven komt: ‘Imago van de mevrouwen met tissues’
    PREMIUM

    Zij komen in beeld als je familielid door een misdrijf om het leven komt: ‘Imago van de mevrouwen met tissues’

    Ze werkten nauw samen nadat Megan (15) uit Breda werd doodgestoken. En ze zaten aan de keukentafel van de nabestaanden van de spraakmakende speciekuipmoord. Het verschil: Chantal van Disseldorp (53) van Slachtofferhulp Nederland blijft achter de schermen, familiewoordvoerder Jeroen Baardemans (40) neemt juist ervoor plaats. Beiden hebben één doel voor ogen: het verschil maken.

In samenwerking met indebuurt Breda