Volledig scherm
De vishal en de omringende terrassen staan momenteel in het teken van Tour du Jour. Op 3 augustus start in de vishal 'De Biertuin Breda’. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Bredase visafslag wordt pop-up ‘Biertuin’

BREDA - In de oude visafslag aan de Haven in Breda start volgende maand het pop-up concept ‘De Biertuin Breda’. Behalve dat er bier en andere dranken genuttigd kunnen worden, komen er twee  jeu de boules-baantjes te liggen en zullen er (culturele) activiteiten plaatsvinden. 

Vanuit de vishal wordt momenteel het tv-programma Tour de Jour uitgezonden. Als dat afgelopen is, begint een week later op zaterdag 3 augustus De Biertuin, in principe voor een periode van drie maanden. 

Het concept komt uit de koker van Local Motion, dat onder meer dance-events houdt in de Graanbeurs. Local Motion gaat daarvoor een samenwerking aan met Café de Huiskamer, dat naast de de vishal ligt en de locatie  kan gebruiken als extra terras. Ivo Scheffer (oud-barman van De Bommel) gaat De Biertuin op dagelijks basis runnen. 

Eén activiteit die er wekelijks plaats gaat vinden, is in elk geval Silent Disco (dat heeft Local Motion daar al met  carnaval en het jazzfestival gedaan). ”Daarnaast roepen we creatief en organiserend Breda op om bij te dragen aan dit project. Er is veel mogelijk, zolang het maar geen luidruchtige muziek is”, zegt Maarten Lammertink van Local Motion. 

Voor het interieur en de aankleding wordt samengewerkt met Vintage Brabant (lifestyle-winkel) uit Oudenbosch, ontwerpbureau Cowabunga uit Breda en meubelmaker Hout en Staalmeesters uit Breda.

In samenwerking met indebuurt Breda