Volledig scherm
Monique van Poeijer vond oude dia's in souterrain van haar woning in Breda. Maar van wie zijn die dia's? © onbekend

Bredase vindt dia's van onbekende familie in huis: 'Wie herkent iemand?'

Hartje BredaEen oproep op Facebook: ‘Wie oh wie herkent iemand?’ Bijgevoegd zijn een aantal licht verschoten familiekiekjes, zo te zien uit de jaren ’60 of ’70.

De oproep is afkomstig van Monique van Poeijer uit Breda. Ze vond in een algemene ruimte in het souterrain van haar woning een doos met honderden dia’s van een haar onbekende familie. “Wie weet, kan ik via Facebook de rechtmatige eigenaar opsporen of iemand van deze reislustige familie”, schrijft ze.

De dia's zijn volgens haar gemaakt in Spanje, Zwitserland, Frankrijk (Parijs), Noorwegen en Engeland (Londen). Maar ook in de St. Ignatiusstraat in Breda. Op de foto's zijn een hoop familie-aangelegenheden te zien, waaronder waarschijnlijk een bruiloft. “Ook al ken ik niemand op de foto's, het blijft moeilijk om ze weg te gooien”, besluit ze haar verhaal op Facebook. 

Maandagmiddag reageert ze ook telefonisch. “Een vriendin van me stuurde een berichtje dat ze mijn oproep wel wilde delen. En dat ik het openbaar moest maken. Dat heb ik gedaan en inmiddels is het al meer dan zeshonderd keer gedeeld.”

Ze ontving ook al veel reacties, maar of daar de gouden tip bij zit, kan ze nog niet zeggen. “Maar ik ben aan het werk en heb dus nog amper tijd gehad om die reacties te bekijken.”

Herkent u de mensen die op deze foto staan, laat het ons weten. Dan helpt dat Monique misschien op weg naar de rechtmatige eigenaar van de dia’s.

Stuur een mailtje naar: hartjebreda@bndestem.nl.

In samenwerking met indebuurt Breda