Bredase topfavoriet Kimberly valt onverwachts af in The Voice: 'Dit is idioot'

VIDEOMet de finale van The voice of Holland in zicht is topfavoriet Kimberly Maasdamme (26) vanavond onverwachts afgevallen. De zangeres uit Breda kreeg niet genoeg stemmen van de kijkers van de RTL4-talentenjacht en moest tot verbijstering van de coaches het veld ruimen. 

,,Dit is niet gek, dit is gewoon idioot'', reageerde een verbouwereerde Anouk.Na haar vertolking van Sweet Dreams van Beyoncé viel de 26-jarige Bredase als eerste af van de zes overgebleven kandidaten.

Volledig scherm
Bredase topfavoriet Kimberly valt onverwachts af in The Voice © Still uitzending The Voice of Holland

,,Dit krijg je als wij geen punten geven'', ging de Haagse rockdiva verder, verwijzend naar het feit dat de uitslag vanavond volledig wordt bepaald door het sms'ende publiek. ,,Het is een idioot volk dat stemt, they don't know. Dit is ook waarom het volk nooit het songfestivalliedje moet kiezen.'' 

De halve finale leek vanavond slechts een formaliteit voor Kimberly. Waylon noemde de zangeres de afgelopen weken tot twee keer toe een autoriteit, een wereldster in de dop. Het duurde even voordat zijn collega-coaches het ook zagen. Ze was te perfect, vond Ali B. Het leek de bloedmooie artieste allemaal zo makkelijk af te gaan. Hij wilde pijn zien.

De rapper werd vorige week op zijn wenken bediend. Kimberly maakte diepe indruk met haar vertolking van de Michael Jackson-klassieker Earth Song en sleepte maar liefst vier tienen in de wacht. De finale, nee, de titel leek nabij.

Kimberly's optreden van vanavond leek haar kansen alleen maar te vergroten. Haar uitvoering van Beyoncé's Sweet Dreams was gewoon steengoed, vond Miss Montreal-frontvrouw Sanne Hans. Ook mentor Waylon was apetrots. Toch kreeg Kimberly de minste stemmen van het thuispubliek en moest ze al op de helft van aflevering haar koffers pakken.

Volledig scherm
Bredase topfavoriet Kimberly valt onverwachts af in The Voice © Still uitzending The Voice of Holland

Dat positieve commentaar ten spijt, bleken de reacties op Twitter echter bepaald niet allemaal even lovend. In veel tweets werden ook vraagtekens gezet bij het commentaar van Sanne, en ook dat van Kimberly's eigen coach Waylon. Die prees vooral haar présence.

Autoriteit

Volledig scherm
Bredase topfavoriet Kimberly valt onverwachts af in The Voice © Still uitzending The Voice of Holland

,,Er staan geweldige danseressen achter je. Om dan nog sexier en beter te zijn dan zij en de aandacht op te eisen, en dat doe je gewoon, dan ben je een autoriteit. Jij bent een van de talenten die zich staande kan houden op een podium", aldus Waylon.  

Na het sluiten van de lijnen steeg de hoogspanning op het podium, waar achtereenvolgens Jim, Samantha en Nienke te horen kregen dat ze in de race bleven voor een finaleplaats. Daarna viel ook het verlossende woord voor Demi.

Avontuur

Kimberly en Tjindjara hielden elkaar vast, wetend dat voor een van hen het doek zou vallen. Ook hun coaches Waylon en Ali B pakten elkaar beet. Daarop volgde de climax voor al hun fans: ,,Degene voor wie het avontuur nog niet over is, is... Tjindjara!"

Bizar

Een omhelzing met Kimberly volgde, zoals de Bredase ook afscheid nam van Wendy van Dijk en Martijn Krabbé. Om vervolgens van het podium af te lopen en Waylon in de armen te nemen, die zocht naar troostende woorden.

Ondertussen viel de Red Room meermaals de term 'bizar'. ,,Vorige week nog vier tienen", stamelde host Jamai. ,,Dit is ongelooflijk." Maar helaas voor Kimberly wel waar.

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (54%)
  • Nee (46%)
3844 stemmen