Volledig scherm
Amal Souiki neemt de felicitaties in ontvangst.

Bredase student (18) wint El Hizjra Literatuurprijs voor poëzie 2016

AMSTERDAM - Amal Souiki heeft de 24e editie van de El Hizjra Literatuurprijs gewonnen in de categorie poëzie. Dat gebeurde tijdens de Nacht van de Arabische Literatuur in debatcentrum De Nieuwe Liefde in Amsterdam.

De Bredase studente won met haar inzending Je vertelde me wat ik moest doen, geschreven onder het pseudoniem Nadzieja Rynek.

Souiki: "Het gedicht is geschreven vanuit het perspectief van een naief kind dat zich richt op een persoon die vertelde wat hij moest doen."

Het gedicht wordt opgenomen in een verzamelbundel met de verhalen en gedichten van de 10 long-listschrijvers die zijn genomineerd uit alle inzendingen. Hierin wordt ook een ander verhaal van Souiki geplaatst: In de wereld die ik ken, over een blinde vrouw die worstelt met het besef dat ze zich het gezicht van haar overleden moeder niet kan herinneren.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Als wel ergens de burgemeester persoon van het jaar is, dan is het in Oosterhout
    PREMIUM
    Column

    Als wel ergens de burgemees­ter persoon van het jaar is, dan is het in Oosterhout

    Als wel ergens de burgemeester ‘persoon van het jaar‘ is, dan is het in Oosterhout. Marcel Fränzel ontpopte zich daar in zijn tien maanden als waarnemend burgemeester tot kameraad van alle inwoners. Iemand die uit oprechte belangstelling een praatje met je maakt in het zwembad of tijdens carnaval. Dat altijd vriendelijke maatje hadden de mensen wel nodig. Want de stad trok begin dit jaar vooral negatieve aandacht, nadat bleek dat Stefan Huisman als burgemeester handtastelijk was richting vrouwen en bacootjes als koffie dronk. Uiteraard moest Huisman het veld ruimen.

In samenwerking met indebuurt Breda