Volledig scherm
Paul de Jong © Paul de Jong

Bredase Stadspartij wil
introductie van stadsfiets

BREDA - De Bredase vlag prominent in de raadzaal en de introductie van de Bredase stadsfiets. Twee strijdkreten uit het verkiezingsprogramma van de pas opgerichte Bredase Stadspartij, nieuwkomer bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Lijsttrekker: Paul de Jong, dat was eerder al bekend gemaakt.

Tweede op de lijst staat Mitchel Buijsse, derde Birgit Giepmans en vierde René Mol. Kernpunten in het verkiezingsprogramma: lokale identiteit, directe democratie en menswaardige zorg. De partij hekelt in het programma de afgelopen regeerperiode, de val van het college in 2015 en zes afsplitsingen: ,,Dit leidt tot onverschilligheid en vervreemding bij burgers.'' 

De partij pleit ook voor een stabiele citymarketing-organisatie die het merk Breda bewaakt en wil de wijkraden samenvoegen in de stadsdelen Noord, Oost, Zuid en West. Ook de gekozen burgemeester staat op het verlanglijstje. Op de lijst, met in totaal achttien namen, staan verder Mirjam van de Mortel (5) en Salima Matthijssen (6). 

De Bredase Stadspartij heeft wortels in de partij Gemeentebelangen die in 2014 net niet genoeg stemmen haalde voor een raadszetel. Paul de Jong stond toen tweede op de lijst van Gemeentebelangen. Gemeentebelangen maakte november 2017 bekend niet mee te doen aan de komende verkiezingen. Een deel van de leden stapte over op de nieuw opgerichte Bredase Stadspartij, onder aanvoering van de niet onbesproken Paul de Jong die in het verleden onder meer is veroordeeld voor een overval. Lijstduwer van de partij is John Leunisse, ex-Leefbaar Breda.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (54%)
  • Nee (46%)
3844 stemmen