Bredase schrijver wint
Utrechtse schrijfwedstrijd

BREDA - Tijdens het International Literature Festival Utrecht (ILFU) is op vrijdag Gert-Jan van den Bemd uitgeroepen tot winnaar van de ILFU-schrijfwedstrijd. Van den Bemd won met zijn verhaal een gesprek met een redacteur van uitgeverij Lebowski en een publicatie in de verhalenbundel ‘Niemand anders’.

De jury voor de ILFU-schrijfwedstrijd, bestaande uit Jasper Henderson (journalist en hoofdredacteur Nederlandse fictie en adjunct-uitgever van Lebowski Publishers), Vrouwkje Tuinman (dichter, auteur, journalist en columnist) en Sophie Kok (productiemedewerker van Het Literatuurhuis en freelance redactiewerk) beoordeelde 135 inzendingen. 

Iedereen vanaf dertig jaar en ouder kon een kort verhaal insturen met als uitgangspunt de quote ‘En hoe verder hij ging des te verder was zijn weg terug’ van C.C.S. Crone. Gert-Jan van den Bemd won unaniem met zijn verhaal ‘Verder van huis’.

De jury over ‘Verder van huis’ van Gert-Jan van den Bemd: ,,Met een mooie toon, sterke details en memorabele zinnen heeft dit verhaal iets weg van de film Falling Down met Michael Douglas, maar vergis je niet: een op zichzelf staand, eigenzinnig verhaal is het zeker.''

Volledig scherm
De Bredase schrijver Gert-Jan van den Bemd. © Gert-Jan van den Bemd

In samenwerking met indebuurt Breda