Politie zondagavond na het steekincident.
Volledig scherm
Politie zondagavond na het steekincident. © ANP

Bredase scholen bespreken steekincident: ‘Vreselijk triest dat dit is gebeurd‘

videoBREDA - De slachtoffers van de steekpartij zondagavond in het Westerpark waren allemaal tieners die op middelbare scholen in Breda zitten. De scholen stonden maandag stil bij de incidenten, maar lieten de lessen gewoon doorgaan. 

Eén van de slachtoffers zit op het Kellebeek College in Breda. ,,De leerlingen zijn op de hoogte, het is in de klas besproken”, zegt een woordvoerder. ,,Er is de ruimte voor extra gesprekken. Daarnaast kunnen leerlingen een beroep doen op de maatschappelijk werker.”

,,Ook wij besteden er aandacht aan, scholieren hebben ruimte om te praten”, reageert rector Caroline Klein van het Markenhage. ,,Op leerlingen die getuige of slachtoffer zijn geweest bij dit incident zijn we extra alert. Het is vreselijk triest dat dit is gebeurd.”

Een van de slachtoffers zit op het Prinsentuin Van Cooth College in Breda. In de klas werd maandagochtend stilgestaan bij de gebeurtenissen. ,,Het is natuurlijk heel erg wat er gebeurd is en we vonden dat we het daar met de leerlingen over moesten hebben.’' Over de reacties wilde de school niets kwijt. 

Bekijk hieronder een reactie van een van de ooggetuigen.

  1. Glas en metaal uit kunstgras gestofzuigd: Bredase voetbalclubs kunnen weer veilig het veld op

    Glas en metaal uit kunstgras gestof­zuigd: Bredase voetbal­clubs kunnen weer veilig het veld op

    BREDA - De voetbalclubs VV Bavel en JEKA kunnen weer gebruik maken van hun kunstgrasvelden. Nadat de gemeente Breda afgelopen dinsdag een laatste test heeft gedaan, kan er weer worden gevoetbald. Halverwege mei werden de splinternieuwe velden afgekeurd. Dat was omdat er klein deeltjes glas en metaal waren gevonden. Dat bleek nadat spelers van JEKA zeker een week gebruik hadden gemaakt van het veld. In Bavel was overigens nog niet gevoetbald.

In samenwerking met indebuurt Breda