Volledig scherm
© Rob de Haas / Mainstay Media

Bredase pizzaketens in actie tegen overvallers

BREDA - De Bredase filialen van de pizzaketens Domino's en New York Pizza zijn het geweld tegen maaltijdbezorgers zat en slaan de handen ineen.

Afgelopen zondagavond is voor de zevende keer in anderhalf jaar tijd een maaltijdbezorger in Breda overvallen. Dit keer een medewerker van Domino's aan de Roeselarestraat in Hoge Vucht. "Het was weer een nutteloze overval, want de jongen had maar vijftien euro op zak", vertelt Gijs van de Wiel, mede-eigenaar van zes vestigingen van Domino's in Breda, Roosendaal en Etten-Leur. Hij snapt niet dat dit nog steeds gebeurt, want de bezorgers rijden met hooguit twintig euro op zak. "Het is nutteloos en vervelend voor zo'n jongen."

Ondertussen heeft Van de Wiel gesprekken gehad met de eigenaar van New York Pizza in Breda en politie. "We zijn een WhatsApp-groep gestart waarin we elkaar op de hoogte houden." Daarnaast heeft de mede-eigenaar van Domino's besloten dat het in zijn zaken niet meer mogelijk is om na 20.00 uur contant te betalen.

Sinds kort zijn de bezorgers al te volgen via gps. "Als we zien dat een medewerker stilstaat op een plek waar de klant niet is, kunnen we snel schakelen. We nemen dan contact op of vragen een bezorger die in de buurt is om een kijkje te nemen."

En alsof dat nog niet genoeg is, is Van de Wiel ook bezig met het testen van bodycams. "Die komt dan op de helm of op de borst van de bezorger. We kijken nu naar welk type camera het beste is. Eind februari willen we de knoop doorhakken."

In samenwerking met indebuurt Breda