Ontmantelde kwekerij vol met brandgevaarlijke bedrading in Breda
Volledig scherm
Ontmantelde kwekerij vol met brandgevaarlijke bedrading in Breda © Politie Breda

Bredase man en vrouw aangehouden in zeer brandgevaarlijke woning met hennepkwekerij

BREDA - Een man en een vrouw zijn vrijdagmiddag aangehouden in een woning waar een ontmantelde hennepkwekerij was gevonden door de politie aan de Wijnkoperstraat in Breda. Daar was een zeer brandgevaarlijke situatie ontstaan, doordat er een grote hoeveelheid bedrading en loshangende panelen en lampen loshingen. 

De politie kreeg donderdag een tip van een ‘oplettende burger’, die meldde dat er vreemde activiteiten plaatsvonden bij de woning. Agenten namen een kijkje en vonden een ontmantelde hennepkwekerij, die zomaar in de brand had kunnen vliegen. Bedrading en panelen hingen los en verschillende lampen stonden aan. 

In de ontmantelde hennepkwekerij vond de politie henneptoppen. Door de gehele woning lagen spullen die gebruikt worden bij de kwekerij, zoals koolstoffilters, lampen, jerrycans en potten. Ook was er sprake van diefstal van stroom. De man en vrouw, die beide aanwezig waren in de woning, zitten vast voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak.

  1. Glas en metaal uit kunstgras gestofzuigd: Bredase voetbalclubs kunnen weer veilig het veld op

    Glas en metaal uit kunstgras gestof­zuigd: Bredase voetbal­clubs kunnen weer veilig het veld op

    BREDA - De voetbalclubs VV Bavel en JEKA kunnen weer gebruik maken van hun kunstgrasvelden. Nadat de gemeente Breda afgelopen dinsdag een laatste test heeft gedaan, kan er weer worden gevoetbald. Halverwege mei werden de splinternieuwe velden afgekeurd. Dat was omdat er klein deeltjes glas en metaal waren gevonden. Dat bleek nadat spelers van JEKA zeker een week gebruik hadden gemaakt van het veld. In Bavel was overigens nog niet gevoetbald.

In samenwerking met indebuurt Breda