Volledig scherm
PREMIUM
Robin Nas uit Breda heeft een muurschildering ontworpen die in Polen aangebracht gaat worden. Hier staat hij in zijn atelier in Breda. © Johan Wouters/Pix4Profs

Bredase kunstenaar reist af naar Polen om stad Wroclaw een muurschildering cadeau te doen

BREDA - De Bredase kunstenaar Zenk One (Robin Nas) is deze week in de Poolse stad Wroclaw aan de slag gegaan met een grote muurschildering. Het kunstwerk is een geschenk van de gemeente Breda aan de Poolse stad.

Quote

Het is een cultuur­vorm die erg kenmerkend is voor Breda, wat het als geschenk nog passender maakt

Gemeentewoordvoerster

‘‘Dit is een vorm van kunst en cultuur van kwalitatief hoog niveau, die voor iedereen bereikbaar is”, legt een woordvoerster van de gemeente Breda de keuze voor een muurschildering uit. ,,Het werk maakt immers deel uit van de openbare ruimte en is laagdrempelig te bezoeken. Daarnaast is het een cultuurvorm die erg kenmerkend is voor Breda, wat het als geschenk nog passender maakt.”

De muurschildering is een afscheidscadeau voor de voormalige burgemeester van Wroclaw en wordt op 28 juni in het bijzijn van onder meer burgemeesters Paul Depla van Breda en Jacek Sutryk van Wroclaw onthuld. ,,We hebben Blind Walls Gallery gevraagd om ook bij deze muurschildering het verhaal van de geschiedenis van de plek leidend te laten zijn”, zegt de woordvoerster.

  1. Bierreus is blij met Bredase brouwers: ‘Bierconsumptie zit weer in de lift’
    PREMIUM
    interview + video

    Bierreus is blij met Bredase brouwers: ‘Biercon­sump­tie zit weer in de lift’

    BREDA - Nicolas Bartholomeeusen werd geboren aan de Bredabaan in Maria-ter-Heide bij Brasschaat in België. Die weg voert in één lange rechte lijn door Wuustwezel en Zundert naar Breda. Bartholomeeusen zegt niet dat dat hij voorbestemd was om directeur te worden van Bierbrouwerij AB Inbev, met het hoofdkantoor in Breda. Maar hij beaamt dat het mooi toeval is. “Ik voel me hier goed thuis. We kwamen vroeger vaak in Breda en West-Brabant, dus ik ken de omgeving.”

In samenwerking met indebuurt Breda