Volledig scherm
PREMIUM
Opname scéne serie Piégée © BN DeStem

Bredase koepelgevangenis is droomlocatie voor filmploeg Piégée

Een soort 'Orange is the New Black', een Franse versie van de Spaanse tv-serie 'Vis-a-Vis', is opgenomen in Breda. De koepelgevangenis is de afgelopen maanden de filmset geweest voor de Franse serie 'Piégée'. ,,Deze locatie is een karakter op zichzelf.''

Volledig scherm
Figurante uit Tilburg © BN DeStem

Op een regenachtige dag ziet de Koepel er naargeestig uit. Het maakt het monumentale pand uit 1886 nog indrukwekkender dan het gebouw al is. De Koepel binnentreden is even moeilijk, maar dan komt Fransman Basil van Enst, assistent productie, eraan. Hij geeft een rondleiding over de filmset van de serie Piégée (vertaald: gevangen).

Gele pakken steken fel af tegen het grauwe asfalt van de luchtplaats. De gevangenen (figuranten) hebben even pauze. Van Enst ,,Vandaag staan er maar zes grote rollen op de planning. Gisteren was het een drukke draaidag. Toen hadden we er veertien en daarnaast nog tachtig figuranten."

  1. Ik ben echt klaar met dit kabinet
    Geef uw mening

    Ik ben echt klaar met dit kabinet

    Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?

In samenwerking met indebuurt Breda