Volledig scherm
Kermis in Breda © Johan Wouters / Pix4Profs

Bredase kermis op vrijdag 'prikkelarm'

BREDA - De voorjaarskermis die vrijdag van start gaat in de Bredase binnenstad wordt op de eerste dag voor twee uurtjes 'prikkelarm' gemaakt.

Prikkelarm betekent dat het geluidsniveau wordt aangepast en dat er geen knipperende lichten zijn. Dit wordt gedaan om de kermis ook toegankelijk te maken voor mensen die niet tegen de licht- en geluidsprikkels van een reguliere kermis kunnen.

Kasteelplein

De kermis begint vrijdag om 15.00 uur. De eerste twee uur zullen dan prikkelarm zijn. Daarna gaat de reguliere kermis van start die tot en woensdag 6 juni duurt. Vanaf zaterdag begint de kermis om 13.00 uur. Alle dagen gaat het evenement door tot 23.00 uur.

De kermis staat op het Kasteelplein, in een deel van het Valkenberg en op het noordelijk deel van de Grote Markt. Het is voor het derde jaar op rij dat de voorjaarskermis in de binnenstad wordt gehouden. 

Niet vlekkeloos

In een brief aan de gemeenteraad meldt wethouder Boaz Adank dat de totstandkoming van de kermis niet vlekkeloos is verlopen. 'We beseffen dat we als gemeente beter hadden moet acteren en communiceren', aldus Adank. Er komt dan ook een evaluatie om het evenement 'soepeler georganiseerd te krijgen.'

Het is een familiekermis die vooral is gericht op gezinnen met kinderen en op ouderen. Behalve kermis is er ook straattheater (zaterdagmiddag) en een kinderprogramma (woensdagmiddag). 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda