Volledig scherm
kermis 2017 Breda © Jacques Hendriks

Bredase kermis: 'Een weloverwogen route langs alle attracties en eettentjes'

BREDA - Om half tien donderdagavond begint de vuurwerkshow van de Bredase kermis. Gehoopt wordt op een beweging vanuit de binnenstad, waar de koopavond dan net stopt. 

Voor kermisexploitant Buro de Kermisgids is het dit jaar voor het eerst dat ze de Bredase kermis organiseren; zij namen het stokje over van de gemeente. Sebastiaan Vonk van de organisatie: ,,We hebben een wat spannender opstelling dan voorheen. Geen rechttoe rechtaan looplijnen, maar een weloverwogen route langs alle attracties en eettentjes. Nu zie je de uiteindes van de kermis ook niet. Dat houdt het intiem en aantrekkelijker.” 

Dat onderstreept Bert Stroucken, die sinds tien jaar met zijn Bungee Trampoline op de kermis staat. ,,Ik vind de sfeer erg leuk, na toch wat mindere jaren. De attracties en eettentjes staan al jaren op dezelfde plek, nu is het allemaal net wat anders. Het is meer een avontuur. Ik merk dat ook aan mijn klanten, die wat verwonderd zijn over deze verandering. Maar enthousiast zijn ze zeker.”

Extra aandacht

Vonk organiseert zo’n tachtig kermissen door heel Nederland. Dit jaar haalde ze ‘Breda’ binnen. ,,Dus ook de buurtkermissen, maar daar hoef je niet veel aan te veranderen. Die gaan goed. Alleen deze kermis zat de laatste jaren in het slop en vereist daardoor extra aandacht.” 

Vonk ziet dat het in Breda vooral ’s avonds druk is, waar dat juist in andere steden steeds meer afneemt. ,,Echt een avondstad, dit. Daarom is het ook jammer dat we hier om 11 uur moeten sluiten van de gemeente, er loopt nog voldoende volk rond. Een gemiste kans voor de ondernemers hier. Dat is overigens geen kritiek: de gemeente werkt echt fantastisch mee, leggen ons verder echt geen beperkingen op.” 

Het Chasséveld: dat is echt een ideale kermislocatie. ,,Want óf het is op een hele centrale markt in een stad, met al haar beperkingen zoals ruimte, óf het is ver buiten het centrum. Zo’n groot plein zo dicht bij het centrum is echt perfect.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kerstmarkt Betoverend Breda geopend

    Kerstmarkt Betoverend Breda geopend

    BREDA - Het werd al weken groots aangekondigd, en vrijdagavond ging het dan echt van start: Betoverend Breda. De Kerstmarkt die meer beleving moet bieden dan eerdere edities speelt zich af rond de Kerstboom op de Grote Markt, waar het Bredase mannetje Careltje alle dagen zijn sprookje vertelt. Careltje moet een soort oer-Bredanaar voorstellen, die al honderden jaren onder de Grote Markt woont. Speciaal voor Betoverend Breda is hij tot en met 6 januari, zolang duurt het evenement, bovengronds te vinden.

In samenwerking met indebuurt Breda