Bredase kastelein Ger Couvreur (75): ‘Carnaval is genieten van de mensen om je heen’

interview + VideoBREDA - 75 lentes jong is Ger Couvreur. En zijn café ’t Tapperijke bestaat bijna 35 jaar. De zingende kroegbaas blijft vrolijk doortappen. ,,Ik zeg altijd: ik neem pas afscheid als ze van de Dela bellen. Nou hebben ze daar wel mijn polisnummer, maar gelukkig niet mijn telefoonnummer.”

De Bredase barkeeper gaat lachend door het leven, ook al kende hij tegenslagen. ,,Ik voel me nog fris en fit. In 2006 kreeg ik een herseninfarct, maar daar ben ik goed van hersteld. Het enige waar ik sindsdien moeite mee heb, is wisselgeld teruggeven als ik achter de bar sta…”

  1. Breda kan wel leven met coronamaatregelen: ‘Het lijken de jaren ‘50 wel’

    Breda kan wel leven met coronamaat­re­ge­len: ‘Het lijken de jaren ‘50 wel’

    BREDA - Twee op de drie inwoners van Breda heeft geen moeite met de maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus te bestrijden. Dat wil niet zeggen dat ze het er niet moeilijk mee hebben. Zo vindt 13 procent van de Bredanaars het jammer dat een bezoek aan verpleeghuis of andere zorginstelling er even niet in zit. Aan de andere kant leidt de situatie ook tot saamhorigheid: ‘Dit ken ik alleen maar uit de jaren ’50 en ‘60’.

In samenwerking met indebuurt Breda