Marian Slowinski en zijn vrouw Jozéfa. Achter het Poolse paar staan wethouder Marianne de Bie en burgemeester Paul Depla van Breda, met tussen hen in de Nederlandse ambassadeur in Warschau, Ron van Dartel.
Volledig scherm
Marian Slowinski en zijn vrouw Jozéfa. Achter het Poolse paar staan wethouder Marianne de Bie en burgemeester Paul Depla van Breda, met tussen hen in de Nederlandse ambassadeur in Warschau, Ron van Dartel. © Kaśka Marcinkiewicz

Bredase felicitaties voor 100-jarige Poolse bevrijder

BREDA/WARSCHAU - Marian Slowinski werd woensdag honderd. De oudste nog levende veteraan van de Eerste Poolse Pantserdivisie die Breda heeft bevrijd, kreeg in Warschau bezoek van burgemeester Paul Depla en wethouder Marianne de Bie. “U bent één van ons.”

 1. Groene Buurtjes in Breda: NK-tegelwippen kent alleen maar winnaars

  Groene Buurtjes in Breda: NK-tegelwip­pen kent alleen maar winnaars

  BREDA - Meer groen, minder hittestress in de zomer. Op 55 verschillende plekken in de Bredase wijk Belcrum is afgelopen zaterdag groen aangeplant ter vervanging van steen. In totaal ruim meer dan 200 vierkante meter. En er komen nog een aantal groenstukken bij. ‘Groene Buurtjes’ is een project waarbij bewoners samen hun wijk groener maken. De wijkraad initieert, de bewoners participeren en de gemeente faciliteert.

In samenwerking met indebuurt Breda

 1. Botsing met bestelbusjes in Bavel, beide bestuurders gewond
  Play

  Botsing met bestelbus­jes in Bavel, beide bestuur­ders gewond

 2. Horecaondernemers blij met heropening: 'We zijn klaar voor'
  Play

  Horecaon­der­ne­mers blij met heropening: 'We zijn klaar voor'