De Libische vluchteling Salah zit al negen maanden in de bezwaarprocedure tegen uitzetting en krijgt bed, bad en brood in het Mondiaal Centrum Breda.
Volledig scherm
De Libische vluchteling Salah zit al negen maanden in de bezwaarprocedure tegen uitzetting en krijgt bed, bad en brood in het Mondiaal Centrum Breda. © Palko Peeters

Bredase ex-pastor Jan Hopman wil erkenning voor bed, bad en brood

BREDA - De Bredase ex-pastor Jan Hopman (69) is al decennialang reddingsboei voor vluchtelingen die tussen wal en schip geraken. In het Mondiaal Centrum Breda, voormalig pand van de broeders van Huijbergen in wijk Boeimeer, biedt hij bed, bad en brood. De gemeente gedoogd. Hopman vindt dat 'te schamel'.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tien keer controversiële kunst: Tinkebell kan tegen een (op)stootje en erectie in de kerk
    PREMIUM

    Tien keer controver­siële kunst: Tinkebell kan tegen een (op)stootje en erectie in de kerk

    BREDA - Als kunst door iedereen gelijk gewaardeerd zou worden, dan was er geen kunst aan. Kunst mag schuren. Nee, kunst móet schuren volgens sommigen. Het kunstwerk Destroy my Face van de hand van Erik Kessels werd afgelopen week verwijderd uit skatehal Pier15. Dit gebeurde na aantijgingen van een groep - anonieme - creatieven en skaters die via social media stelden dat het werk zou oproepen tot geweld tegen vrouwen.

In samenwerking met indebuurt Breda