Volledig scherm
Foto Annemieke van Dongen

Bredase containerwoning verhuist naar Utrecht

BREDA - De tijdelijke containerwoning Heijmans ONE is woensdagochtend opgehaald en wordt overgebracht naar Utrecht.

Het huisje, dat de laatste maanden op het braakliggende terrein stond tussen het casino en de StadsGalerij, stond sinds juni in Breda. Het diende als proef. De gemeente wilde onder meer aan Bredanaars laten zien dat er onorthodoxe oplossingen zijn te verzinnen om het huidige tekort aan betaalbare huurwoningen tegen te gaan. Daarnaast wilde de gemeente dat een proefpersoon het gebruik van de containerwoning zou testen.

In beide gevallen is Breda dik tevreden over de uitkomsten. Nina Lenting, die enkele maanden in het huisje woonde, liet zich al eerder in deze krant laaiend enthousiast uit over het huisje. Het was, zo zei ze, weliswaar compact: "Maar alles wat je nodig hebt is er."

Breda heeft verder met de plaatsing van het huisje ontdekt hoe met dergelijke tijdelijke bebouwing moet worden omgegaan. Onder meer op het gebied van vergunningen. Daarnaast waren er veel geïnteresseerde reacties van Bredanaars, bouwers en van politici. Tijdens de begrotingsraad vorige week kondigde wethouder Patrick van Lunteren dan ook aan dat hij hoopt nog dit jaar vergelijkbare containerwoningen te kunnen plaatsen.

Volledig scherm
Foto Annemieke van Dongen
  1. Vrouw uit Breda overleden tijdens 112-storing, omstanders probeerden ambulance te bellen
    Update

    Vrouw uit Breda overleden tijdens 112-sto­ring, omstanders probeerden ambulance te bellen

    Een vrouw is afgelopen maandag thuis in Breda overleden tijdens de landelijke 112-storing. Dat bevestigt de Regionale Ambulance Voorziening Midden-West-Noord Brabant tegenover BN DeStem na eerdere berichtgeving van RTL Nieuws. De NAV wil echter geen direct verband koppelen tussen de dood van de vrouw en de 112-storing. ,,We leven mee met de nabestaanden. We betreuren dat de storing ervoor heeft gezorgd dat 112 een aantal uren niet bereikbaar was.‘’

In samenwerking met indebuurt Breda