Volledig scherm
De lichtbakken zijn van de gevel gehaald, maar keren straks ergens terug in het oude bioscooppand dat tot foodhal wordt getransfomeerd. © ron magielse / pix4profs

Bredase bioscoop transformeert tot foodhal

BREDA - De lichtbakken met de naam Casino Cinema zijn net van de gevel gehaald bij de oude bioscoop in de Reigerstraat in Breda. Ze worden voorzichtig tegen een wand gezet. "Ze komen straks ergens in het gebouw terug,"  zegt Peter Santegoets. "We willen in de inrichting de geschiedenis van het pand laten zien, bijvoorbeeld ook met filmposters."

De oude bioscoop wordt omgevormd tot een foodhal waar zo'n twintig mini-restaurants in komen. Santegoeds wordt manager van de hal en is namens de toekomstig huurder  (horeca-ondernemer Michael Chen) betrokken bij de sloopwerkzaamheden in het gebouw. 

De werkzaamheden zijn in januari begonnen en vlotten goed, aldus Maurice Vermeulen van Business 2 Real Estate, een van de drie investeerders in het complex. De andere twee zijn projectontwikkelaar Maas-Jacobs en vastgoedbelegger Bibitor.

Authentieke elementen

Volledig scherm
In de grote voormalige bioscoopzaal is het authentieke plafond blootgelegd. © ron magielse / pix4profs

Gaandeweg de sloop wordt steeds meer duidelijk over de authentieke staat van het gebouw. Zo zijn in de foyer de originele trappen blootgelegd en die worden straks ook gebruikt. Meest opvallend is het plafond in de hoge en grootste bioscoopzaal. "Daar is het systeemplafond er uit gehaald. We hadden verwacht dat we tegen de nok aan zouden kijken, maar nu blijkt dat er een origineel plafond zit met mooie oude lampen," aldus Vermeulen. 

Her en der in gebouw zijn kleine en grotere stukken afgezet met plastic. Daar is of wordt asbest verwijderd. "Het was bekend dat er asbest zit. Ik denk dat iedereen wel blij is dat dat nu weg wordt gehaald," zegt Vermeulen.

Patio met terras

Niet alleen binnen - waar de foyer en de zalen worden omgebouwd tot semi-open ruimtes -  ondergaat het pand een metamorfose. Met name ook de entree gaat er  anders uitzien. De ingang aan de Reigerstraat wordt breder en hoger. Halverwege de entree komt een patio met terras, vervolgens geeft een grote hoge glazen gevel toegang tot de eigenlijke foodhal. 

Santegoeds is druk bezig met het werven en selecteren van ondernemers die in de foodhal van start gaan. "We hebben onlangs een eerste informatie-avond gehad met enkele tientallen belangstellenden, zowel van binnen als buiten Breda," zegt Santegoeds. 

Tafeltjes en zitjes

Er moet een divers aanbod komen van mini-restaurants. Gezelschappen kunnen dan bijvoorbeeld bij verschillende zaken iets bestellen maar dat wel gezamenlijk nuttigen aan tafels of zitjes die door het hele gebouw komen.

Vermeulen verwacht dat het pand in het najaar kan worden opgeleverd. Dan kan met de inrichting begonnen worden. "We hopen eind dit jaar van start te kunnen gaan met de foodhal, maar ik zeg er bij dat dat een ambitieus streven is," aldus Santegoeds. 

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Heeft NAC voldoende progressie getoond om vertrouwen te hebben in directe handhaving?

Heeft NAC voldoende progressie getoond om vertrouwen te hebben in directe handhaving?

  • Ja (50%)
  • Nee (50%)
1362 stemmen