(Vlnr) Frank de Haan, Salima Matthijssen, Aicha Aidi en Ger Segeren.
Volledig scherm
PREMIUM
(Vlnr) Frank de Haan, Salima Matthijssen, Aicha Aidi en Ger Segeren. © Pix4Profs/René Schotanus

Bredase bijstandsvrouwen zoeken geen prins op het witte paard maar een netwerk

BREDA - Acht ambitieuze Bredase bijstandsvrouwen lunchen zondag met mannen uit de top van het bedrijfsleven en overheidsorganisaties. Tijdens de netwerkbijeenkomst 'Bijstandsvrouw date Topman' delen de mannen hun kennis, netwerk en ervaringen met de werkzoekende vrouwen. 

"Ook mannen moeten ingezet worden bij de emancipatie van vrouwen", zegt Nora Kasrioui van de organiserende stichting Brood en Rozen. "Zij hebben nog altijd de meeste topfuncties en het zijn dan ook vooral mannen die gaan over de verdeling van arbeid en inkomen. Ook zitten er meer vrouwen dan mannen in de bijstand."

 1. Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  BREDA - De flinke politie-actie vrijdagavond in Breda heeft 55.000 euro en kilo's aan harddrugs opgeleverd. De politie had daarbij waarschuwingsschoten gelost. Een arrestatieteam viel een woning aan de Middellaan in Breda binnen en eerder werd een auto op de A58 tot stilstand gebracht. In een verborgen ruimte van de auto vond de politie een tas met geld, ongeveer 15.000 euro, en een tas met ongeveer vijf kilo MDMA. In de woning werd nog veel meer gevonden. In totaal zijn drie mannen aangehouden.
 2. Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’
  PREMIUM

  Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’

  OUDENBOSCH/ACHTMAAL - Na elkaar weken, soms maanden, niet gezien te hebben, kwam vrijdagavond eindelijk het verlossende woord voor families die deels in België en deels in Nederland wonen. Pieter de Crem, Belgische Minister van Binnenlandse Zaken deelde het heugelijke nieuws dat familiebezoek over de grens vanaf zaterdag weer mag. ,,Iedereen is in de wolken", vertelt Hielke van Klinken-Maagdenburg.

In samenwerking met indebuurt Breda