Buurtbemiddelaars Maarten van den Berg, Anoek Beekhuizen (coördinator) en Esmé van der Ende (r) van Buurtbemiddeling Breda.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbemiddelaars Maarten van den Berg, Anoek Beekhuizen (coördinator) en Esmé van der Ende (r) van Buurtbemiddeling Breda. © Pix4Profs-Ron Magielse

Bredase bemiddelaars burenruzie: ‘Overlast stuk complexer’

BREDA - Buurtbemiddeling Breda wil meer aan preventie doen en de wijken in. Burenruzies worden steeds heftiger en vragen om een nieuwe aanpak. Naast bemiddelen bij geluidsoverlast –al jaren oorzaak nummer 1- krijgen de vrijwilligers in toenemende mate te maken met psychosociale problemen. Mensen die verward gedrag vertonen maken het werk er niet makkelijker op.

 1. Bredase tattoo-artist Tommy gaat viraal met noodkreet: ‘Ik moest mijn machteloze gevoel delen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Bredase tat­too-ar­tist Tommy gaat viraal met noodkreet: ‘Ik moest mijn machteloze gevoel delen’

  Zijn videoboodschap is de afgelopen drie dagen ruim 2,2 miljoen keer bekeken. Rustig vertelt hij zijn verhaal, elk woord goed afgewogen. Hoewel er geen traan in beeld is, klinkt de snik door zijn betoog. Het water staat Tommy Dieckmann aan de lippen. De Bredase eigenaar van tattooshop Exclusive INK wil maar één ding: open. ,,Ik kan niet blijven toekijken hoe mijn bedrijf kapotgaat.”

In samenwerking met indebuurt Breda

 1. Vrouw omver geblazen door waterkanon bij demonstratie Eindhoven
  Play

  Vrouw omver geblazen door waterkanon bij demonstra­tie Eindhoven

 2. Acupuncturisten willen open: 'We worden niet serieus genomen'
  Play

  Acupunctu­ris­ten willen open: 'We worden niet serieus genomen'