Bredanaar weigert mee te werken aan controle, politie ruikt wietlucht

BREDA - Agenten wilden in de nacht van zondag op maandag een automobilist controleren op de Tuinzigtlaan in Breda omdat hij wel erg snel reed, maar de man weigerde mee te werken.

De politie zag de auto rond middernacht met hoge snelheid over de Tuinzigtlaan scheuren in de richting van de wijk Princenhage. Daarop besloten de agenten de automobilist te controleren. 

Omdat de agenten een wietlucht roken in de auto wilden ze de bestuurder fouilleren. De man reageerde volgens de politie erg opstandig en wilde nergens aan meewerken. Daarom werd hij aangehouden. Ook bij de arrestatie verzette hij zich.

De politie trof een gebruikershoeveelheid wiet aan. De man weigerde op het bureau mee te werken aan een ademonderzoek. Wel mocht een arts bloed bij hem afnemen. Dat bloed wordt onderzocht op alcohol en of drugs. 

De man wilde niet meewerken aan de controle omdat hij maar een kleine hoeveelheid wiet bij zich had en vond dat hij niets verkeerd had gedaan. Hij vertelde namelijk dat hij zondagavond rond 19.00 voor het laatst een joint had gerookt en zich goed in staat voelde om auto te rijden. 

In samenwerking met indebuurt Breda