Volledig scherm
PREMIUM
Luke Thomas (19) is genomineerd voor de NTR Podcastaward. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Bredanaar Luke (19) heeft een piep in zijn oor en maakte daar een ‘piep-podcast’ over

BREDA - Luke Thomas (19) heeft sinds anderhalf jaar een constante piep in zijn linkeroor. De student journalistiek maakte er een podcast over, die nu genomineerd is voor een landelijke prijs. ,,Yvonne hoort een trein, Gea een snelweg. Met anderen vergeleken, valt het bij mij eigenlijk nog mee.’’

Zo’n twee miljoen Nederlanders hebben in meerdere of mindere mate van dit soort oorsuizen, ook wel tinnitus genoemd. Zo ook de 19-jarige Bredanaar Luke Thomas. Hij maakte er voor zijn opleiding, de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg, een podcast over. Die is nu een van de tien kanshebbers op de NTR Podcastprijs.

  1. Supportersbus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie
    PREMIUM

    Supporters­bus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie

    DEN BOSCH/BREDA - ‘Een kansloze actie van de politie’ noemt de supportersclub van FC Den Bosch de fouillering van tientallen supporters vrijdagavond in het cellencomplex in Breda. Na een tip had de politie sterke vermoedens dat de harde kern van plan was ‘flink drugs te gaan gebruiken’ tijdens de wedstrijd. Een volle supportersbus op weg naar NAC Breda werd naar het politiebureau geleid, maar daar bleek dat niemand iets op zak had.

In samenwerking met indebuurt Breda