Volledig scherm
Henk Leenders in de tijd dat hij voor de PvdA in de Tweede Kamer zat. © ANP

Bredanaar Leenders wordt chef faunabeheer Brabant

BREDA/DEN BOSCH - Henk Leenders uit Breda wordt de nieuwe voorzitter van de Faunabeheereenheid Noord-Brabant. Hij volgt op 31 januari Yvo Kortmann op.

Leenders is jarenlang lid van de PvdA-fractie in Breda en in Provinciale Staten van Brabant geweest. Tot dit voorjaar zat hij namens de PvdA in de Tweede Kamer. In Den Haag is hij betrokken geweest bij het opstellen van de Wet natuurbescherming en de rol die de Faunabeheereenheden daarin spelen. De Bredanaar heeft ook enkele jaren zijn eigen adviesbureau gehad, AreaConsult. Dat deed vooral zaken in de zorgsector en voor overheden.

de Faunabeheereenheid Noord-Brabant werkt in opdracht van de provincie. Formeel regelt deze instelling ‘het evenwicht tussen de belangen van dieren, bewoners, toeristen en ondernemers door te werken aan schadebestrijding en beheer van dierenpopulaties’.

Leenders begint op 1 januari.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Lichtsloepenparade Breda: weer en sfeer optimaal

    Lichtsloe­pen­pa­ra­de Breda: weer en sfeer optimaal

    BREDA -Een bonte stoet vrolijk verlichte bootjes en boten trok zaterdagavond door de Bredase singels naar de Nieuwe Haven. Het is inmiddels een traditie op de derde zaterdag in september: de Lichtsloepenparade. De tientallen sloepen werden vanaf de kant bekeken en toegejuicht door honderden belangstellenden. Op de oevers van de singels en met name op de bruggen hadden de bemanningen een groot publiek. Het verzamelen in de Nieuwe Haven was een feestje voor zowel de mensen op het water en op de kant. Het weer werkte mee als bijna nooit tevoren en de sfeer onder de mensen deed de rest.

In samenwerking met indebuurt Breda