Volledig scherm
Richard Musters (tweede van rechts) en zijn crew. © Richard Musters

Bredanaar bespant rackets van Berdych en Gasquet: 'Ik kijk hier mijn ogen uit'

ROTTERDAM - Een Bredanaar die de tennisrackets van topspelers zoals Tomas Berdych en Richard Gasquet bespant: tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam is Richard Musters onderdeel van een team dat de rackets van deelnemers op maat mag bespannen: "Het is echt super."

"Ik kijk hier mijn ogen uit", vertelt Musters (46), die voor het eerst bij het toernooi werkzaam is. 

"Wie kan nou zeggen dat hij het racket van Berdych mag bespannen?" De spanning van het racket is het aantal kilogram dat op de tennissnaar wordt geplaatst. Dit is belangrijk voor de speelwijze van de tennisser. Musters werd uitgenodigd door een Frans merk. Samen met een klein team is hij sinds donderdag aanwezig in Rotterdam. Ze maken lange dagen. 

"We starten om zeven uur 's morgens en rond half twaalf zijn we 's avonds klaar."

De spelers of hun coach melden zich bij Musters en geven aan hoe ze het racket bespannen willen hebben. "Vaak komen ze met vijf, zes tennisrackets tegelijk." Elke dag bespant Musters met zijn team zo'n negentig rackets. 

"Als er tempo moet worden gemaakt, duurt het een kwartier per tennisracket", vertelt de Bredanaar. Al heel zijn leven bespant hij rackets. Sinds drie jaar bespant Musters op hoog niveau. 

"Het is echt super. De technologie die achter rackets van toppers zit is niet normaal. Geen enkele is hetzelfde. Ik vind bespannen echt een mooie ambacht."

Het toernooi duurt nog tot en met zondag. Musters blijft tot het einde om de rackets te bespannen.

In samenwerking met indebuurt Breda