Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Bredanaar bedreigt en bespuugt gastheren van het Bredase centrum

BREDA - Een 55-jarige Bredanaar is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden omdat hij schreeuwde en spuugde naar twee gastheren van het SOS-team (Sterk Op Straat) in het uitgaanscentrum van Breda. 

Agenten kregen rond 02.45 uur een melding dat twee medewerkers van het SOS-team op het Kerkplein bedreigd waren door een stapper. De agenten waren snel ter plaatse en zagen dat de gastheren, die herkenbaar zijn aan een opvallende witte jas, een man vasthielden. Zij vertelden dat die persoon hen op de Grote Markt aansprak en vervolgens dreigde hen neer te steken. Daarbij maakte hij stekende bewegingen waarbij hij ook nog riep dat hij wapens in zijn zak had.

‘F*ck you!’

De agenten vroegen aan de verdachte zijn naam. Hierop riep hij ‘f*ck you’ waarna hij in de richting van een van de gastheren spuugde, zonder hem daarbij te raken. De verdachte werd vervolgens aangehouden, hij is een bekende van de politie. Hij werd overgebracht naar het cellencomplex. Tijdens het transport vond hij het nodig om ook de agenten nog te bedreigen.

In samenwerking met indebuurt Breda