Volledig scherm
© Thinkstock

Bredanaar (62) duikt gezond weer op na dwaaltocht in Colombia

BREDA - De 62-jarige Nederlander die afgelopen weekend na een dwaaltocht door de bossen in Colombia gezond werd teruggevonden, komt uit Breda. Dat meldt de Telegraaf. Frank Vissers verdwaalde donderdag tijdens een wandeling in het Colombiaanse Andes-gebergte, ruim 100 kilometer ten noorden van hoofdstad Bogota.

Vissers raakte de weg kwijt tijdens een wandeling niet ver van Villa de Leyva, in een moeilijk toegankelijk en dicht begroeid gebied op een hoogte van circa 2500 meter. Lokale reddingswerkers zochten sinds donderdagavond naar de Bredanaar. Hij had zelf de hulpdiensten gebeld om te melden dat hij verdwaald was en een verwonding had opgelopen aan zijn been.

Na twee nachten zoeken kregen reddingswerkers contact met een man die voldeed aan de beschrijvingen van de vermiste Bredanaar. Rond 9.00 plaatselijke tijd troffen zij Vissers in verzwakte conditie aan in het dorp Chiquizá. Dat is zo'n 20 km bij Villa de Leyva vandaan.

De Bredanaar was vermoeid vanwege het vele lopen zonder eten en drinken. Ook had hij uitdrogingsverschijnselen. Maar zijn mentale gesteldheid was goed, maakten de lokale autoriteiten al snel bekend. Na een kort bezoek aan ziekenhuis in Villa de Leyva kon Vissers zijn vakantie voortzetten.

In samenwerking met indebuurt Breda