Volledig scherm
vuist geweld mishandeling stock © Getty Images

Bredanaar (48) slaat 17-jarig buurmeisje in het gezicht na burenruzie in Tuinzigt

BREDA - In de Bredase wijk Tuinzigt is dinsdagavond een burenruzie volledig uit de hand gelopen. Een 48-jarige man zou daarbij zijn 17 jaar oude buurmeisje in het gezicht hebben geslagen en haar aan haar haren hebben getrokken. De man is aangehouden voor mishandeling. 

De mensen uit de straat klaagden al langer over de geluidsoverlast die de man veroorzaakt. Hij stond dinsdagavond buiten tegen zijn buurvrouw te schreeuwen, omdat zij drie eieren tegen zijn raam gegooid had. Dat deed zij naar eigen zeggen uit frustratie, omdat de man de nacht ervoor constant op de muren bonkte en er zo voor zorgde dat zij en haar zoontje niet konden slapen. 

Tijdens de ruzie gaf de man zijn buurvrouw een duw. Het 17-jarige buurmeisje zag dit gebeuren en sprong ertussen. Hierop werd zij door de man in haar gezicht geslagen en aan de haren getrokken. Toen de agenten ter plaatse kwamen, hebben de buurman direct aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. 

  1. Rechtbank Breda opent condoleanceregister voor doodgeschoten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’
    PREMIUM

    Rechtbank Breda opent condolean­ce­re­gis­ter voor doodgescho­ten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’

    BREDA - De plek is niet toevallig gekozen: onder het beeld van Vrouwe Justitia. ,,Of liever vóór het beeld van Justitia, wij staan voor rechtsbijstand en voor de rechtsstaat”, verklaart Lex Lensink, deken van de Orde van Advocaten de plaats van het condoleanceregister. ,,In de openbaarheid, in de publieke hal van het gerechtsgebouw, niet in een hoekje of in een advocatenkamer".

In samenwerking met indebuurt Breda