Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © RGBStock

Bredanaar (28) slaat slachtoffer met hamer op hoofd en is agent tot last

BREDA - De politie heeft donderdagavond een man aangehouden die iemand met een hamer op het hoofd geslagen zou hebben. Een dag later, tijdens het politieverhoor, misdraagt de verdachte zich opnieuw.

Agenten krijgen donderdagavond een melding van een zware mishandeling aan de Weilustlaan in Breda. Eenmaal gearriveerd, zien zij druppels bloed op de grond liggen. Ook in de woning, waar diverse mensen van de partij zijn, treffen de agenten bloedsporen aan. De verdachte, een 28-jarige Bredanaar, is er ook en wordt aangehouden. Het wapen, een gebruikte hamer, wordt eveneens in beslag genomen.

Een ademanalyse wijst uit dat de verdachte onder invloed van alcohol en drugs is. Als hij zijn roes heeft uitgeslapen, wordt de man de ochtend daarna verhoord. Dat verloopt soepel, totdat het einde van het gesprek in zicht komt. De verdachte gedraagt zich volgens de politie 'steeds recalcitranter’ en blaast voortdurend in het gezicht van een agent. Op het verzoek om daar mee te stoppen, geeft de twintiger geen gehoor.

Daaropvolgend is hij teruggebracht naar zijn cel. De agent doet aangifte tegen de Bredanaar. 

In samenwerking met indebuurt Breda