Volledig scherm
Brand bij kinderdagverblijf aan de Bernhardsingel Breda © Gerlach Hochstenbach

Bredanaar (20) verdacht van brandstichting in kinderdagverblijf: herkend op camerabeelden

BREDA - De 20-jarige Bredanaar die donderdag werd opgepakt voor brandstichting in Breda is vermoedelijk betrokken bij de brand in het kinderdagverblijf Devi Kids Sonsbeeck aan de Bernhardsingel. Dat laat de politie vrijdagmiddag weten. In de nacht van donderdag op vrijdag braken vijf branden in iets meer dan een uur tijd uit. 

De politie stelde een onderzoek in na het vijftal brandstichtingen die vorige week donderdagnacht woedden. Die nacht werden drie auto’s en een container in brand gestoken. Ook werd brandgesticht in het kinderdagverblijf. 

De politie heeft camerabeelden bekeken van deze brandstichting bij het kinderdagverblijf, waarop de verdachte werd herkend. De man is gistermiddag in zijn woning aangehouden en wordt verhoord. Er wordt verder onderzocht of deze verdachte iets met de andere branden te maken heeft. 

Veel schade in kinderdagverblijf

Het kindcentrum heeft noodgedwongen zijn deuren moeten sluiten de volgende dag. Volgens eigenaresse Fleur Haxelmans is met ‘100 procent zekerheid’ te zeggen dat de brand is aangestoken. ,,Op camerabeelden is te zien dat er een persoon is geweest die rond het pand liep en heeft geprobeerd bosschages in brand te steken. Vervolgens heeft hij zich gericht op de overkapping, die pal aan ons kinderdagverblijf vastzit. Het vuur heeft tot flink wat schade geleid.’

De politie laat weten dat het onderzoek in volle gang is. 

In samenwerking met indebuurt Breda