Volledig scherm
Ron Magielse / het fotoburo

Breda zet streep door kerstboomverbrandingen in de wijken

BREDA - De kerstboomverbranding die begin volgend jaar in de Bredase wijken wordt gehouden is de laatste op die manier. Dat heeft de gemeente bekend gemaakt.

De kerstboomverbranding-oude-stijl wordt afgeschaft met het oog op zaken als veiligheid, schade aan de openbare ruimte, de grote personele inzet die nodig is om alles in goede banen te leiden en de luchtvervuiling in stedelijk gebied.

In Breda gaat tussen vrijdag 6 en maandag 9 januari 2017 de vlam in stapels kerstbomen op achttien plaatsen in de stad. Dat gebeurt na een inzamelingssysteem waarbij inwoners opgeroepen worden om bomen in te leveren. In ruil daarvoor krijgen ze een lot waarmee prijzen te winnen zijn. Mensen die daar niet aan meedoen kunnen hun oude boom ook laten ophalen als afval.

Milieustation
Wegbrengen naar het milieustation kan ook. Vanaf 2018 gaat de gemeentelijke inzameling van kerstbomen door maar blijven de verbrandingen in de wijken dus achterwege. De gemeente is nog op zoek naar alternatieve ideeën voor de inzamelingen. Die kunnen mensen naar vang@breda.nl sturen.

In samenwerking met indebuurt Breda