Volledig scherm

'Breda, word wakker!'

BREDA - Brabants Zeeuwse Werkgevers, Kamer van Koophandel en Horeca Nederland doen dringend beroep op gemeente om dienstverlening richting ondernemers te verbeteren. 'Ambtenaren, stap af van die 9 tot 5-mentaliteit'.

'Breda, word wakker. Verbeter de dienstbaarheid aan ondernemers!' Dat is kort samengevat het dringende verzoek van ondernemersorganisaties aan de gemeente Breda om te komen tot een 'meer aansprekend ondernemersklimaat'. Een eufemisme.

Zowel de Kamer van Koophandel (KvK) als de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hebben zich tot wethouder Cees Meeuwis (Economische Zaken) gewend. Dat deden zij naar aanleiding van het onderzoek 'Verbetering Dienstverlening aan Ondernemers'. Dat onderzoek leverde enkele pittige conclusies op.

Een greep uit de reacties op de werkwijze op het stadskantoor: 'Bereikbaarheid op vrijdag is slecht', 'Ruimtelijke Ordening is een staat in een staat waar ze eigen regels hanteren', 'Slank de afdeling bouwzaken zwaar af en stap af van die 9 tot 5-mentaliteit' (BZW). Volgens deze vereniging moet het aantal regels verminderen en de regels die er zijn moeten duidelijker worden: "Dat is noodzakelijk om bedrijven naar Breda te krijgen."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. De grenzen opzoeken én er overheen gaan, winnen als tweede natuur
  PREMIUM
  COLUMN

  De grenzen opzoeken én er overheen gaan, winnen als tweede natuur

  De stand in de messcherpe trainingspartij is 2-2. Trainer Cor Pot vouwt beide handen om zijn mond. ‘Winnende goal!’ buldert hij over de steppe achter het stadion aan de Beatrixstraat. De intensiteit van het potje wordt nóg hoger. Krankzinnige slidings, opstootjes en een hoop gevloek en getier. Niemand wil verliezen. Corner! Nee jôh, mafkees!,roept de hele verdedigende partij. Corner, géén discussie! beslist de assistent-trainer die vandaag vooral fungeert als scheidsrechter. Keeper Karelse zet zijn verdediging neer en spoort zijn manschappen aan vól in het duel te kletsen. De corner. Kník. 3-2. Dekkingsfout bij de eerste paal. Gejuich en gejoel bij de winnende partij. De Karel is woest. Met zijn imponerende fysiek stormt hij op zijn verzakende teamgenoot af en geeft die, met de platte hand, een ongelooflijke draai om de oren. Die zakt meteen in elkaar.
 2. ‘Nieuwe wet hard nodig bij opsporen vermisten’
  video

  ‘Nieuwe wet hard nodig bij opsporen vermisten’

  BREDA - Onderzoeken naar vermiste personen worden bemoeilijkt door het ontbreken van wetgeving. Zolang er geen serieus vermoeden bestaat van een misdrijf, heeft de politie geen wettelijke basis om belangrijke privacygevoelige informatie op te vragen van vermisten zoals bank- en belgegevens. Het is om diezelfde reden soms zelfs onmogelijk om een ander land te vragen DNA af te nemen van familieleden, bijvoorbeeld ter identificatie van een lichaam.

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

 • Ja (54%)
 • Nee (46%)
3223 stemmen