Volledig scherm
Het NAC-stadion is nog altijd in handen van de gemeente Breda.

Breda wijst nieuw bod op NAC-stadion af, maar gaat om tafel met horecabedrijf

BREDA - De gemeente Breda vindt een nieuw bod van horecabedrijf NHG op het NAC-stadion te laag. De twee partijen gaan op korte termijn wel om tafel om de inhoud van de ingediende plannen te bespreken.

Dat laat een gemeentewoordvoerder weten. Ebert Dollevoet, eigenaar van NHG uit Valkenswaard, heeft in februari een bod ingediend. Over de hoogte daarvan wil zowel hij als de gemeente niets kwijt. Maar het is niet het bedrag dat de gemeente als eigenaar van het stadion in gedachten heeft.

Volgens Dollevoet wil dat echter niets zeggen: ,,Er is nog niets beslist. Tot nu toe lopen de contacten goed.'' Hij gaat deze maand nog het gesprek met de gemeente aan om zijn plannen uit te leggen.

Zoektocht

In de zoektocht naar een koper voor het stadion, vond Breda vorig jaar geen geschikte kandidaat. Het hoogste bod bedroeg circa 4 miljoen euro, en dat ligt ver onder het bedrag dat de gemeente verlangt. Ze wil er minstens 7,5 miljoen euro voor hebben. Dat zou het stadion volgens de laatste taxatie waard zijn.

NHG deed vorig jaar, met vijf andere partijen, een bod op het stadion. Maar toen Dollevoet hoorde dat NAC zelf ook gegadigde was, trok hij zich weer terug, aangevend dat hij geen concurrent van de club wilde zijn.

NHG verzorgt al jarenlang de catering in het stadion.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda