Vorig jaar gaf wethouder Daan Quaars het startsein voor de bouw van zeventien sociale huurwoningen in de Driesprong.
Volledig scherm
Vorig jaar gaf wethouder Daan Quaars het startsein voor de bouw van zeventien sociale huurwoningen in de Driesprong. © Pix4Profs-Ron Magielse

Breda viert overwinning in strijd tegen woningnood

BREDA - Het heeft net iets meer dan drie jaar geduurd, maar wethouder Daan Quaars (Wonen, VVD) incasseert zijn eerste overwinning op de woningnood. In de periode van 16 juni 2016 tot 1 juli 2019 is in Breda namelijk de bouw gestart van 1318 betaalbare huurwoningen.

Dat schrijft Quaars in een brief aan de gemeenteraad en dat doet hij niet voor niks. Drie jaar geleden is namelijk een motie aangenomen door de raad, waarin staat dat binnen drie jaar minstens duizend betaalbare huurwoningen in de steigers moeten staan.

Met prioriteit opgepakt 

,,We kunnen u melden dat het college deze motie met prioriteit heeft opgepakt’’, meldt de wethouder enthousiast, om te eindigen met het cijfer waarop de teller nu staat: 1318 betaalbare huurwoningen binnen de grenzen van de gemeente Breda.

Overigens blijft de ambitie van burgemeester en wethouders niet tot dat aantal beperkt. Voor 2022 wil het stadsbestuur 6000 woningen bouwen.

In samenwerking met indebuurt Breda