Volledig scherm
In het Chassé Theater in Breda staat een ideeënbox die mensen moet aansporen met plannen rond La Vuelta Holanda 2020 te komen. © Tom Hayes

Breda verzamelt ideeën voor events rond de Vuelta 2020 met box in Chassé Theater

BREDA - Een ideeënbox in de foyer van het Chassé Theater moet Bredanaars aansporen plannen aan te dragen voor evenementen rond de Vuelta 2020. De Spaanse wielerronde trapt volgend jaar af in Nederland en doet tijdens derde etappe West-Brabant aan, met Breda als start- en finishlocatie.

Nu de Vuelta 2019 is afgelopen (zondag was de slotetappe) richten Breda, Utrecht en Den Bosch de pijlen op de editie van volgend jaar. Bredaas wethouder Daan Quaars (sport en evenementen): ,,Deze week is het ‘activatieprogramma’ gestart. Dat betekent dat mensen hun ideeën kunnen inleveren bij de organisatie van La Vuelta Holanda. Daarmee kunnen ze in aanmerking komen voor een financiële bijdrage.” Dat geldt voor ideeën die vóór 1 november via de box of de site worden aangedragen. 

Iconische Blind Wall

Quaars: ,,Soms kan een idee heel simpel zijn. Maar het moet wél opgepakt worden.” Jeugdsportfonds Breda is bezig met de organisatie van een spinningmarathon op de Grote Markt. Gilde De Baronie wil een Spaanse stadswandeling door Breda uitzetten (en daarbij graag het schilderij van Las Lanzas in het stadhuis aandoen - ,,maar dat gaat niet zo makkelijk", aldus een van de stadsgidsen). 

En de Blind Walls Galery is voornemens een ‘grote iconische blind wall’-schildering te maken, met inbreng van zoveel mogelijk Bredanaars.

#vamosbreda

Woensdagmiddag ging een team vanuit La Vuelta Holanda de Bredase binnenstad in om onder de noemer #vamosbreda de ideeënbox onder de aandacht te brengen. Dat lukt aardig: het eerste plan dat de landelijke organisatie deze middag op de mat kreeg, is afkomstig uit Breda.

Breda hield eerder dit jaar twee Vuelta Cafés waarin de gemeente bewoners en belanghebbenden aanspoorde na te denken over aanhangende activiteiten. ,,We waren er vroeg bij”, zegt Daan Quaars. 

In samenwerking met indebuurt Breda