Volledig scherm
PREMIUM
Bouwplaats op de hoek van de Markendaalseweg en de Concordiastraat in Breda. © Pix4Profs / Johan Wouters

Breda moet meer gaan bouwen. Gaat het er nu echt van komen?

BREDA - Door het aanpakken van de ambtelijke stroperigheid kunnen bouwplannen in Breda een stuk sneller worden uitgevoerd. Als de ‘versnellingsagenda’ van wethouder Paul de Beer succesvol is, dan kan nieuwbouw misschien wel veertig procent sneller worden opgeleverd dan nu nog het geval is.

Quote

Iedereen meldt met zijn rode pennetje allerlei mitsen en maren.

Paul de Beer, Wethouder Stedelijke Ontwikkeling Breda

Het stadsbestuur heeft zichzelf bij zijn aantreden met een stevige ambitie opgezadeld: binnen vier jaar moeten er haalbare plannen liggen voor de bouw van 6000 woningen. Er zijn nog drie jaar over om die ambitie waar te maken. Daarom komt De Beer (Stedelijke Ontwikkeling, D66) met zijn ‘versnellingsagenda’.

  1. Alternatieve Vierdaagse voor rolstoelers die niet mee mogen doen in Breda als ludiek protest
    PREMIUM

    Alternatie­ve Vierdaagse voor rolstoe­lers die niet mee mogen doen in Breda als ludiek protest

    BREDA - Zie het als ludiek en positief protest, met kritische kanttekening. Deze ochtend start het rolstoelende stel Sinéad Power (31) en Benjamin Wessels (31) aan hun eigen Nijmeegse Vierdaagse. De route: van Breda naar Helvoirt, dan naar Handel, naar Tiel, om vrijdag te eindigen bij de echte finish in Nijmegen. Iedere dag rijden ze veertig kilometer. Voor beiden een afsluiting van een moeizame periode en dus belangrijk. Maar aan de échte Vierdaagse mochten ze, tot hun teleurstelling, niet meedoen.

In samenwerking met indebuurt Breda