Volledig scherm
© Thinkstock

Breda krijgt volwaardige sportopleiding CIOS

BREDA - CIOS krijgt in Breda een compleet aanbod van de mbo-opleiding Sport en Bewegen. Studenten brengen momenteel hun studie aan de onderbouw door in Breda, en ronden de opleiding af in Goes.

Vanaf vermoedelijk 2018 hoeven Brabantse studenten niet meer naar Zeeland te reizen. ROC West-Brabant en Scalda Goes beëindigen de samenwerking en gaan ieder afzonderlijk een opleiding voor sportbegeleiders aanbieden.

Invulling

,,We willen in de regio een volwaardig aanbod van CIOS hebben. Daar is vraag naar’’, motiveert Mia Bink van ROC West-Brabant het principebesluit. Breda krijgt daarom, net als Goes, zowel een onder- als een bovenbouw. Waar deze opleiding gegeven wordt en hoe die invulling krijgt, is nog niet bekend. Ook is niet bekend of en hoeveel extra studenten Breda krijgt.

De gesprekken tussen beide ROC’s over de gevolgen van het besluit lopen nog. Zittende studenten krijgen in ieder geval de gelegenheid hun opleiding ongewijzigd af te ronden. Studenten die komend schooljaar de opleiding Sport en Bewegen willen volgen, krijgen nog voorlichting over hun traject. De precieze ingangsdatum is namelijk nog niet vastgesteld, maar eerder dan 2018 zal de scheiding niet plaatshebben.

In samenwerking met indebuurt Breda