Volledig scherm
©Lotte Schrander Fotografie © Lotte Schrander/AKV St Joost

Breda krijgt rekening gepresenteerd voor beveiliging Serious Request

BREDA - De beveiliging van het Glazen Huis en het eindfeest van Serious Request op het Chasséveld gaat de gemeente Breda 280.000 euro kosten. Dat is bijna even veel als wat oorspronkelijk is begroot voor de organisatie van het winterfeest.

In totaal gaat Serious Request de stad waarschijnlijk 7,5 ton kosten. Daar komt dan ook nog 2,5 ton voor het Winterland bij. Dat laten burgemeester en wethouders weten aan de CDA-fractie.

Eind november vroeg fractiechef Peter Elbertse zich al af of de organisatie financieel niet uit de hand zou lopen. Dat blijkt nu inderdaad het geval te zijn. Toen Breda te horen kreeg dat het was gekozen als gaststad voor het Glazen Huis ging het stadsbestuur nog uit van drie ton organisatiekosten. Dat werd dit najaar bijgesteld naar 525.000 euro. Nu is het dus 7,5 ton.

Ook 3FM krijgt meer dan de eerder afgesproken vergoeding van 175.000 euro. De Bredase bijdrage is verhoogd tot bijna 2,5 ton. Daar is overigens in november al een afspraak over gemaakt met de 3FM-bazen.

Maar het zijn dus vooral de extra beveiliging die de kosten doen oplopen. ,,De inzet van beveiligers en het afschermen van het Chasséveld zijn behoorlijke kostenposten'', stelt het college.

Ook niet goedkoop is de bereikbaarheid van de stad. Daar gaat bijna anderhalve ton aan op. Maar in dit geval hoopt Breda nog wat terug te verdienen. De pendeldiensten die zijn opgezet worden beschouwd als 'verdienmodel'', die nog wel eens wat zouden kunnen opbrengen.

In samenwerking met indebuurt Breda