Volledig scherm
PREMIUM
Het gebied tussen bebouwde kom van Bavel en de A27. Hier wil de gemeente Breda het voorkeursrecht vestigen, zodat er een nieuwe woonwijk kan worden gebouwd. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Breda krijgt groen licht voor voorkeursrecht Bavel: ‘Bezwaren omwonenden zijn normaal’

BREDA/BAVEL - Het is een ‘zwaar wapen’, maar toch krijgen burgemeester en wethouders van Breda het groene licht van de gemeenteraad om het voorkeursrecht te vestigen op een stuk grond tussen Bavel en snelweg A27. Wethouder Paul de Beer (Stedelijke Ontwikkeling, D66) laat weten dat ‘het best mogelijk is dat we het voorkeursrecht ook in het binnenstedelijke gebied gaan inzetten’.

Quote

Koesteren we dit gebied wel?

Jeroen Bruijns, Fractievoorzitter CDA Breda

Tijdens een vergadering van de raad bleek al snel dat alle fracties er van overtuigd zijn dat het gebied van ongeveer 15 hectare bij Bavel nodig is om de lokale woningnood op te vangen. ,,Dat omwonenden bezwaren maken vind ik dan ook normaal. Zij kunnen een beroep doen op planschade’’, formuleerde burgerraadslid Jos van Etten (Breda’97) zijn kijk op de situatie.

  1. Warmtenet in Breda breidt uit en gaat Tramsingel onderdoor: ‘Behoorlijke ingreep’
    PREMIUM

    Warmtenet in Breda breidt uit en gaat Tramsingel onderdoor: ‘Behoorlij­ke ingreep’

    BREDA - Voor wie zich afvraagt waar die enorme zwarte buizen voor nodig zijn op de Lunetstraat: het warmtenet van Breda breidt uit. Zitten er nu zo’n 20.000 woningen op wat in de volksmond wel stadsverwarming heet, daar komen binnen nu en pakweg vijf tot tien jaar 5.000 huizen en ook bedrijven bij. Er wordt vijf kilometer aan extra hoofdleiding gelegd, om de ‘warmtering’ te sluiten.

In samenwerking met indebuurt Breda