Volledig scherm
De nieuw ingerichte Willemstraat is als entree naar het centrum een van de troefkaarten van Breda bij de Beste Binnenstad-verkiezing. © Joyce van Belkom

Breda krijgt extra opknapbeurt om Beste Binnenstad te worden

BREDA - Gemeente en ondernemers gaan zich vol inspannen om te zorgen dat Breda de titel 'Beste Binnenstad 2017-19' binnensleept. Het centrum krijgt een extra opknapbeurt, er komen promotieteams om mensen te bewegen op Breda te stemmen en ondernemers worden aangespoord hun zaken op orde te hebben.

Dinsdag werd bekend dat Breda de finale heeft gehaald van de verkiezing van de Beste Binnenstad van Nederland. Breda moet het daarin opnemen tegen Arnhem.

Graffiti

In Hotel Nassau was woensdagmiddag een bijeenkomst voor de mensen die betrokken waren bij het maken van het bidbook voor de verkiezing. Wethouder Boaz Adank wees er daarbij op dat eind oktober de jury in Breda op bezoek komt. "We moeten zorgen dat we dan alles op orde hebben. Dus we gaan extra aandacht besteden aan de openbare ruimte, zoals het verwijderen van stickers en graffiti, zorgen dat alle verlichting goed werkt en dat de stoeptegels recht liggen."

Ondernemers

Hij deed ook een appel aan de ondernemers in het centrum. "Beste Binnenstad word je alleen als je het samen doet. Dus winkeliers zouden bijvoorbeeld nog eens extra naar hun vitrines kunnen kijken en hun personeel op het hart drukken dat de dienstverlening helemaal top moet zijn."

Volgens centrummanager Koert Vermeulen komt er inderdaad een oproep aan de ondernemers in de binnenstad zijn aangesloten om te zorgen dat ze hun zaken 'spik en span' orde hebben. "Het gaat de stad, en dus ook de ondernemers, echt wat opleveren als we die verkiezing winnen," aldus Vermeulen.

Speciale app

De mening van bewoners en bezoekers telt ook mee in het oordeel van de jury. Die mening kunnen mensen kenbaar maken via een een app (Multiscope). Er worden de komende weken promotieteams ingezet die mensen met onder ander flyers op die app gaan wijzen.

Geduchte tegenstander

Adank zei dinsdag in eerste reactie dat Arnhem te kloppen moet zijn: 'Ik zou bijna zeggen appeltje-eitje, maar we moeten natuurlijk wel ons best doen'. Woensdag nuanceerde hij dat enigszins. "Arnhem heeft niet voor niets de finale gehaald. Daar is ook hard gewerkt aan de stad. Het is een geduchte tegenstander."

Op 23 november wordt de winnaar bekendgemaakt. Zowel Arnhem (2007-09) als Breda (2009-11) hebben in het verleden al een keer de Beste Binnenstad-titel gehad.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Ook zonder de huurlingen van Manchester City moet NAC zich kunnen handhaven in de eredivisie

Ook zonder de huurlingen van Manchester City moet NAC zich kunnen handhaven in de eredivisie

  • Ja (59%)
  • Nee (41%)
1574 stemmen