Volledig scherm
Rat Verlegh stadion. © ANP Pro Shots

Breda: kopers NAC-stadion
kunnen zich tot 18 oktober melden

BREDA - De gemeente Breda zegt op zoek te zijn naar meer potentiële kopers voor het NAC-stadion. Met drie partijen worden momenteel verkennende gesprekken gevoerd. Dat zijn horecacateraar NHG dat nu al in het stadion actief is en de vastgoedbedrijven Westpoort Vastgoed en Hinke Fongers. 

Vanmiddag kwam de gemeente Breda met een persbericht naar buiten waarin nieuwe geïnteresseerde partijen gevraagd wordt zich te melden. De aanmeldtermijn sluit op 18 oktober. Nog voor het eind van het jaar zeggen burgemeester en wethouders, de gemeenteraad de partij met het beste aanbod voorleggen. Dat aanbod moet niet alleen bestaan uit een financieel bod voor het stadion, maar ook uit een plan voor de omgeving van het stadion. ,,De gemeente beoordeelt de ingekomen aanbiedingen op de criteria prijs, kwaliteit en juridische/planologische/economische uitvoerbaarheid en risico’s'', zo valt in het persbericht te lezen.

De gemeente Breda dat NAC in 2003 voor een failissement behoedde door het stadion te kopen, wil dat stadion weer verkopen nadat vorig jaar werd geconstateerd dat de gemeente en NAC te zeer verstrengeld zijn en de banden tussen beide partijen losser moeten worden gemaakt. De beste manier om dat te doen, zo oordeelde de gemeenteraad eerder al, is door het stadion te verkopen. 

In samenwerking met indebuurt Breda