Volledig scherm

Breda is best bestuurde gemeente van Nederland

bestuurBREDA - De gemeente Breda mag zich de 'best bestuurde decentrale overheid 2016' van Nederland noemen. Dat blijkt uit de uitslag van een verkiezing die is gehouden door het blad Binnenlands Bestuur in samenwerking met onderzoeksbureau Necker van Naem.

De uitslag werd donderdag op een bijeenkomst in het provinciehuis in Utrecht bekend gemaakt. Aan de verkiezing deden bijna 9.000 bestuurders, ambtenaren en lezers van Binnenlands Bestuur mee.

Volgens het juryrapport profileert Breda zich als een plek voor het realiseren van grote dromen. 'Het bestuur geeft daarbij het voorbeeld en kijkt verder dan de eigen grenzen; niet enkel gericht op het vooruit helpen van eigen inwoners, maar met oog voor de ontwikkeling van regio West-Brabant. Het Bredase college wordt getypeerd als integer en daadkrachtig. En daaruit blijkt dat het niet alleen bij dromen blijft' aldus het rapport.

Volgens directeur Hans van Oostendorp van Necker en Naem valt op dat Breda veel stemmen heeft gekregen van omliggende gemeenten. "Daaruit blijkt de waardering voor de rol die Breda in de regio heeft voor de ontwikkeling van West-Brabant. Vaak zien de gemeenten in de buurt van een stad met meer 100.000 inwoners die stad wel als de grote broer zien maar willen ze niet dat die zich ook doet gelden al grote broer. Breda is kennelijk goed in staat gas te geven in de regio op een manier die als een partnerschap ervaren wordt."

In samenwerking met indebuurt Breda