Volledig scherm
Terrassen op de Grote Markt in Breda. © Johan Wouters

Breda in finale voor Beste Binnenstad; Roosendaal valt af

BREDA / ROOSENDAAL - Breda gaat samen met Arnhem strijden om de titel Beste Binnenstad van Nederland 2017-2019 bij de grote steden. In de categorie middelgrote steden was Roosendaal genomineerd, maar die stad haalde de finale niet.

Dat is dinsdagmiddag bekendgemaakt in Hilversum. Bij de grote steden was Breda genomineerd samen met Arnhem, Enschede, Den Haag en Nijmegen. Die laatste drie steden zijn nu afgevallen. 

Appeltje-eitje

De Bredase wethouder Boaz Adank is blij met de finaleplaats. "Het is natuurlijk wel spannend maar we wisten dat we goede kans maakten." 

Hij is vol vertrouwen dat Breda in de finale van Arnhem wint. "Ik zou bijna zeggen appeltje-eitje, maar we moeten natuurlijk wel ons best doen, want de jury komt in beide plaatsen nog op bezoek." 

Op 23 november wordt in Rotterdam de winnaar bekendgemaakt. Breda was in 2009-2011 ook al Beste Binnenstad van Nederland.

Verbeter punten voor Roosendaal

De Roosendaalse wethouder Cees Lok is teleurgesteld dat zijn gemeente de finale niet heeft gehaald. ,,Als je meedoet wil je winnen, zo simpel is het. Maar goed, we zijn ook trots dat we bij de top-5 zaten. Ik ben erg benieuwd naar het juryrapport van de Beste Binnenstad-verkiezing. Negentien juryleden hebben in dit stuk beschreven wat onze pluspunten zijn, maar ook wat er kan worden verbeterd. Daar kunnen we van leren. Vandaag hebben ze niets gezegd over waarom ze niet tot de finale zijn doorgedrongen, daar hebben we straks het juryrapport voor."

Lok meldt dat Roosendaal over twee jaar misschien weer meedoet. ,,Onze stad is volop in beweging, de resultaten van de herontwikkeling zijn over 2 jaar nog duidelijker te zien. Dus wie weet." 

Roosendaal was samen met Almere, Purmerend, Den Helder en Hoofddorp genomineerd bij de middelgrote steden. In die categorie gaan nu Almere en Hoofddorp om de titel strijden. 

Volledig scherm
Roosendaalse binnenstad. Archieffoto Edmund Messerschmidt © EDMUND
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Ook zonder de huurlingen van Manchester City moet NAC zich kunnen handhaven in de eredivisie

Ook zonder de huurlingen van Manchester City moet NAC zich kunnen handhaven in de eredivisie

  • Ja (59%)
  • Nee (41%)
1576 stemmen