De Grote Markt in Breda eerder op de middag. Lange rijen bleven uit. Burgemeester Paul Depla nam zelf een drankje op een terras onder de Grote Kerk. ''Ik ben blij dat de stad weer bruist'', zei hij.
Volledig scherm
PREMIUM
De Grote Markt in Breda eerder op de middag. Lange rijen bleven uit. Burgemeester Paul Depla nam zelf een drankje op een terras onder de Grote Kerk. ''Ik ben blij dat de stad weer bruist'', zei hij. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Breda haalt opgelucht adem... Op 1,5 meter afstand van elkaar

BREDA  - De eerste dag van een Nederland zonder lockdown had in Breda niet beter kunnen verlopen. Een massale toestroom naar de terrasjes bleef de hele middag uit en de politie meldt geen noemenswaardige incidenten. Wel werden de Galderse Meren afgesloten vanwege grote drukte. 

  1. Bredase Lisan (18) had geen zin meer in het leven na tekenbeet, maar jaar na behandeling kan ze weer dromen
    PREMIUM
    video

    Bredase Lisan (18) had geen zin meer in het leven na tekenbeet, maar jaar na behande­ling kan ze weer dromen

    BREDA - ,,Vorig jaar wisten we niet of Lisan de kerst nog ging halen, nu heeft ze weer zin in het leven.” Lisan Donkers (18) uit Breda zag haar toekomstdromen uiteenvallen door een tekenbeet die haar lichaam vanaf haar zevende verwoestte. Een jaar na de behandeling in een Duitse kliniek én na vier maanden in volledige corona-isolatie te hebben geleefd, bezochten we de Bredase om te vragen hoe het nu met haar gaat.

In samenwerking met indebuurt Breda