Volledig scherm
Foto archief BN DeStem

Breda grijpt opnieuw naast titel 'Meest gastvrije stad'

BREDA - Opnieuw grijpt Breda naast de titel 'Meest gastvrije stad'. Voor de vierde keer op rij heeft Den Bosch deze titel binnengesleept. Breda kwam niet verder dan de vierde plaats.

Breda eindigde afgelopen twee jaar steeds op de tweede plek, nipt achter Den Bosch, maar dit jaar is de stad ingehaald door Maastricht en Groningen.

Onderzoek onder achtduizend bezoekers
De verkiezing 'Meest gastvrije stad 2013' is een initiatief van VVV Nederland en Van Spronsen & Partners horeca-advies. Met het onderzoek wordt de gastvrijheidsbeleving van achtduizend bezoekers over de 21 grootste steden van Nederland in kaart gebracht. Lees hier het volledige rapport.

Waardering voor winkelgebieden en groenvoorzieningen
De resultaten van het onderzoek zijn verdeeld over verschillende aspecten. Breda scoort wel het beste van alle steden als het gaat om de winkelgebieden en de groenvoorziening.

De gemiddelde waardering van de bezoeker voor Breda is met bijna 4 procent gedaald. Gemiddeld over de 21 steden kwam de daling van de waardering uit op 1,6 procent.

De volledige lijst:
1. Den Bosch
2. Groningen
3. Maastricht
4. Breda
5. Leiden
6. Haarlem
7. Amersfoort
8. Eindhoven
9. Zwolle
10. Nijmegen
11. Utrecht
12. Arnhem
13. Enschede
14. Almere
15. Amsterdam
16. Tilburg
17. Rotterdam
18. Den Haag
19. Apeldoorn
20. Zoetermeer
​21. Dordrecht

Lees donderdag 10 oktober meer in BN DeStem, editie Breda

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda