Volledig scherm
Protest taxichauffeurs in Breda. © Paul Verlinden

Breda gaat strengere eisen stellen aan taxichauffeurs

BREDA - De Bredase taxibranche en de gemeente gaan de komende maanden aan een regulering werken waarin strengere kwaliteitseisen worden gesteld aan taxi-chauffeurs die in Breda opereren.

Dat is de uitkomst van een overleg gisteravond tussen de Bredase taxi-organisaties en wethouder Boaz Adank. De regulering moet uiterlijk 1 januari 2018 ingaan. Door eisen te stellen als klantvriendelijkheid en stratenkennis worden volgens de taxi-branche klanten beter bediend én wordt voorkomen dat er te veel chauffeurs van buiten de stad in Breda actief zijn.

Ook gaan gemeente en taxi-organisatie samen onderzoeken hoe de illegale taxi's (snorders) in Breda structureel kunnen worden aangepakt. Adank heeft toegezegd komende vrijdag met taxichauffeurs op pad te gaan om zo de problematiek van de snorders met eigen ogen te kunnen waarnemen.

Voorafgaand het overleg werd op de Grote Markt een korte demonstratie gehouden door zo'n dertig taxichauffeurs. Zij wilden daarmee de vertegenwoordigers van de taxi-organisaties ondersteunen die binnen op het Stadhuis het overleg met de wethouder voerden.

In samenwerking met indebuurt Breda