Volledig scherm
Breda en Roosendaal zijn dé hotspots voor auto- en brommerdieven. © PZ Antwerpen

Breda en Roosendaal hotspots voor autodieven: bekijk hier hoeveel voertuigen in jouw gemeente werden gestolen

KaartjeBreda en Roosendaal zijn dé hotspots voor auto- en brommerdieven. In de eerste helft van 2019 werden daar in vergelijking met andere plaatsen in Nederland, behoorlijk veel voertuigen gestolen. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit.

Gekeken naar welk soort voertuig in de tien grootste gemeenten het vaakst gestolen werd, valt Breda op als de autodiefstalhotspot, ging het in Groningen van alle diefstallen het vaakst om brommers en had Amsterdam relatief vaak met gestolen motoren te maken. Roosendaal springt eruit als wordt gekeken naar diefstallen in kleine gemeenten van Nederland. 

Bekijk hieronder hoeveel voertuigen er in jouw gemeente werden gestolen in het eerste halfjaar van 2019.

  1. De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo
    PREMIUM
    video

    De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo

    Hij liep een dagje mee in een seksclub, deed straatinterviews voor een website, maakte een hiphop-nummer en ontwierp zijn eigen tattoo. Gé Smit (67) uit Breda heeft nadat hij een jaar geleden de pensioengerechtigde leeftijd bereikte niet bepaald stilgezeten. Meer dan twintig mini-stages deed hij voor zijn ‘Superhoppa’-project, waarmee hij via lezingen en workshops zijn ervaringen deelt om zo anderen te inspireren.

In samenwerking met indebuurt Breda