Volledig scherm
Zakken voor het NAC stadion. © Jacques Hendriks

Breda en NAC oneens over herstelkosten stadion

BREDA - De gemeente Breda en voetbalclub NAC kunnen het niet eens worden over de verdeling van de kosten van het herstel van het Rat Verlegh Stadion. In 2014 werd ontdekt dat het stadion werd geteisterd door betonrot en ook scheuren had in de tribune.

Ook werd duidelijk dat het stadion niet brandveilig was. Sindsdien is gewerkt aan structureel herstel.

Over de verdeling van de kosten worden de gemeente en club het niet eens, schrijft wethouder Alfred Arbouw van Breda donderdag aan de gemeenteraad. 

Arbitragezaak

Vanwege een te groot verschil tussen beide standpunten heeft NAC het voorstel gedaan om een arbitragezaak te beginnen. De gemeente is daarmee akkoord gegaan.

Directeur Justin Goetzee van NAC legde donderdagavond uit dat het groot onderhoud aan het stadion veel duurder is uitgevallen dan de 7,5 ton die was afgesproken. De club is volgens hem wel bereid om mee te betalen aan de overschrijding.

De gemeente Breda is nu nog eigenaar van het stadion en ontvangt huur van de eredivisieclub. Breda is van plan om het stadion te verkopen.

Volledig scherm
NAC testte met zakken kunstmest hoeveel gewicht de tribune kon dragen. © ROBBERT STROY PHOTOMANIA.NL
  1. El Allouchi: ‘Zo dominant en dan toch verliezen’
    Reacties

    El Allouchi: ‘Zo dominant en dan toch verliezen’

    Mounir El Allouchi schudde na afloop van het met 1-2 verloren duel met FC Twente zijn bezwete hoofd. ,,Ik kan het nog steeds niet geloven”, zei hij zo’n tien minuten nadat scheidsrechter Siem Mulder de partij midden in een blessurebehandeling heeft afgefloten. Hij trok de capuchon van zijn lange jas stevig over zijn hoofd en stak de handen diep en de zakken. ,,Wij voetballen zo goed, zo dominant, hebben zoveel controle over de wedstrijd en dan toch verliezen. Met alle respect, maar tegen dit FC Twente had dat niet mogen gebeuren.”

In samenwerking met indebuurt Breda