-
Volledig scherm
- © Thinkstock

Breda breidt Starterslening voor jonge huizenkopers uit

BREDA - De Starterslening voor mensen tot en met 35 jaar die in de gemeente Breda een huis willen kopen, is uitgebreid. 

Voor het krijgen van zo’n lening mocht de maximale aanschafprijs van een woning voorheen 200.000 euro zijn. Dat bedrag is verhoogd naar 225.000 euro. Voor een nul-op-de-meter of energie-neutrale is dit 240.000 euro.

Ook is de de zogeheten 1%-regeling afschaft, wat betekent dat verkoper van de woning niet langer 1 procent van de verkoopsom aan de gemeente hoeft af te dragen.

Het maximumbedrag voor de lening blijft gelijk: 25.000 euro. Daarmee kunnen jonge huizenkopers het verschil overbruggen tussen het bedrag dat ze maximaal aan hypotheek kunnen krijgen en de aanschafwaarde voor de woning.

Ook de Blijverslening is aangepast. Voor deze lening - voor mensen die hun koopwoning levensloopbestendig willen maken - is de inkomensgrens afgeschaft. Deze lening bedraagt maximaal 20.000 euro. Het verschil tussen de Blijverslening en de nieuwe Verzilverlening is dat de eerste kan worden aangevraagd door alle eigenaren van een woning. De Verzilverlening is alleen voor mensen die binnen tien jaar hun aow-leeftijd bereiken. 

In samenwerking met indebuurt Breda